BASINDA HAKMAR

7-13 Ağustos 2011 / PARA Dergisi

Devlere Kafa Tutan Yerel Zincirler

İstanbul ve İzmit'te 207'si küçük (discount), 18'i de büyük ölçekli olmak üzere 225 marketi bulunan Hakmar Grubu, 30-31 Temmuz tarihlerinde, bir önceki hafta sonuna göre yüzde 65 ciro artışı yakalamış. Hakmar Yönetim Kurulu Başkanı İsa Albayrak, tatilden dönen tüketicinin ramazan alışverişinin önemli bir bölümünü bu dönemde yaptığını söylüyor. Albayrak, ramazan genelinde bir önceki aya göre yüzde 30 ciro artışı beklediklerini belirtiyor.

Albayrak ailesinin Tatbak adında kendi ürettiği ürünleri sattığı 61 noktası var. Bu noktalarda yufkadan dondurmaya, baklavadan su böreğine birçok ürün sattıklarını söyleyen İsa Albayrak, "Ramazanda bu mağazalarımızda da satışlar ciddi oranda artıyor. Örneğin Ramazan öncesinde günde 6.5 ton baklava satıyorduk. Ramazan da 13 tona çıktı. Normal de dondurma satışımız günde 750-800 kilodur. Bu da ramazan da 1.5 tona kadar ulaştı."

İsa Albayrak, Ticket, Sodexho gibi kartlarla yapılan alışverişe ise sıcak bakmıyor; "Bu yemek kartı şirketleri marketlerden yüzde 7-9 arasında fahiş komisyonlar kesiyor. Bu bizim işimize gelmiyor. Ayrıca bu kartlarla alışverişe izin veren marketlerin bazı ürünleri piyasadan yüzde 10 ila 20 oranında zamlı sattığını gözlemliyoruz" dedi.

BİZDEN

REYONLARIMIZ